​Vlada izdvaja 4 miliona evra za izgradnju kuća za manjinske zajednice na severu
Vesti
Прочитајте: 1 мин.
2 week ago
Линк је копиран

Vlada Kosova izdvojila je četiri miliona evra za subvencionisanje izgradnje kuća za pripadnike manjinskih zajednica u četiri severne opštine. Izvršna vlast je na današnjem sastanku odobrila nacrt zakona o vojnom okvirnom sporazumu sa Turskom, a dala je zeleno svetlo administrativnom uputstvu za sprečavanje i zabranu opasnih oblika dečijeg rada na Kosovu.

Premijer Aljbin Kurti rekao je da će porodice manjinskih zajednica koje su u teškoj socijalnoj situaciji u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan biti subvencionisane 100 odsto za izgradnju novih kuća.

Ova veb stranica se održava i upravlja od strane novinske agencije KosovaPress. Sav materijal na ovoj veb stranici je jedinstvena produkcija KosovaPressa, tako da KosovoPress ima sva prava koja su data zakonom o autorskim pravima prema zakonskim odredbama o autorskom i intelektualnom vlasništvu. Upotreba, modifikacija, i distribucija za komercijalne svrhe su strogo zabranjeni.
Ova veb aplikacija razvijena je uz podršku #SustainMedia Programme, sufinansiranog od strane Evropske Unije i Vlade Nemačke, koji sprovode GIZ, DW Akademie i Internews. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost KosovaPress-a i ne odražava nužno stavove EU ili Nemačke vlade.
© 2002-2024 Sva prava zadržana su od A.P.L. KosovaPress