Zyrtare: UEFA nis hetimet, nuk duket mirë për Juventusin

Zyrtare: UEFA nis hetimet, nuk duket mirë për Juventusin

Juventusi momentalisht është në qendër të vëmendjes, ku pas dorëheqjes masive të Bordit të Drejtorëve, fjalëve të John Elkann e Andrea Agnellit dhe emërimin e një pjese të Bordit të ri të Drejtorëve, tashmë do të duhet të merret edhe me UEFA-n.

Organi më i lartë federal i Evropës në futboll hapi sot zyrtarisht një hetim për shkelje të mundshme të rregullave të licencimit të klubeve dhe të atyre financiare, raporton KosovaPress.

“Dhoma e Parë e CFCB (Trupi i Kontrollit Financiar të Klubit) hapi sot një hetim zyrtar ndaj Juventus FC për shkelje të mundshme të licencimit të klubeve dhe rregullave të ndershme financiare. Hetimi i Dhomës së Parë të CFCB do të fokusohet në shkeljet e supozuara financiare të bëra publike së fundmi pas procedimeve të kryera nga Consob dhe Prokuroria Publike e Torinos”, shkruante në komunikatën e UEFA-s.


Deklarata vazhdon: “Në rast se, pas përfundimit të këtij hetimi, situata financiare e klubit është materialisht e ndryshme nga ajo e vlerësuar nga Seksioni i Parë CFCB në kohën e përfundimit të marrëveshjes së zgjidhjes, ose nëse është e re dhe materiale, faktet dalin ose bëhen të njohura, Seksioni i Parë CFCB rezervon të drejtën të ndërpresë marrëveshjen e zgjidhjes, të ndërmarrë çdo veprim ligjor që e sheh të përshtatshëm dhe të vendosë masa disiplinore në përputhje me Rregullat e Procedurës së CFCB të UEFA-s në fuqi.

Dhoma e Parë e CFCB-së do të bashkëpunojë me autoritetet kombëtare dhe nuk do të komentojë më tej për këtë çështje derisa hetimi është në vazhdim”.

Nëse eventualisht konfirmohen këto shkelje nga Juventusi, gjiganti italian rrezikon që të zbresë në Ligën B ose C të Italisë.

Lexo edhe

Video