Zjarr në një bazë nafte në Ukrainë, humbin rreth 40 mijë tonë

Zjarr në një bazë nafte në Ukrainë, humbin rreth 40 mijë tonë

Si pasojë e zjarrit të madh të djeshëm që shpërtheu në një bazë nafte pranë Gjirit të Kozakëve të Ukrainës, janë shkatërruar 10 cisterna nafte, me një kapacitet total prej rreth 40 mijë tonë.


Kështu thuhet në një njoftim të ushtrisë së Ukrainës, ku theksohet se ditën e kaluar, Rusia ka lëshuar 7 raketa dhe 39 sulme ajrore, por edhe ka pasur 50 granatime nga sistemet reaktive të batalionit.

“Në mesin e civilëve ka viktima dhe të plagosur, ndërtesa objektet private të banimit dhe infrastruktura të tjera civile, janë shkatrruar dhe dëmtuar. Armiku vazhdon të përqendrojë përpjekjet kryesore në veprimet sulmuese në drejtimet Limansky, Bakhmutsky, Avdiiv dhe Detare, ku 58 sulme të Rusisë janë zmbrapsur gjatë ditës së kaluar”, thuhet në njofitm, ku thkeskohet se rrezikshmëria e sulmeve të mëtejshme raketore dhe ajrore në të gjithë Ukrainën mbetet mjaft i lartë.

Lexo edhe

Video