Zjarr i madh në afërsi të Trogir në Kroaci

Zjarr i madh në afërsi të Trogir në Kroaci

Një zjarr që shpërtheu në vendbanimin Seget Gornji, pranë Trogir, po përhapet në lindje dhe veri, dhe për rreth një orë për shkak të atij zjarri, masa e ndalimit të uljes së aeroplanit në aeroportin e Splitit ishte në fuqi, raporton Hina.

“Kontrolli kroat i fluturimit vlerësoi se për shkak të këtij zjarri, zona e uljes ishte e pasigurt, kështu që ulja u ridrejtua për rreth një orë, dhe tre aeroplanë u ulën në aeroportin e Zarës, dhe një në Zagreb,” tha Mate Melvan nga aeroporti në Split.

Sipas tij, dy linjat ajrore e shtynë ngritjen e tyre për nesër në pasdite.


“Situata filloi të normalizohet rreth orës 15:30, kështu që për shkak të masave për të ndaluar uljen e aeroplanit, do të ketë vonesa,” tha Melvan.

Shefi i zjarrfikësve, Ivan Kovaçeviq, tha se aktualisht, 170 zjarrfikës me 50 kamionë po shuajnë zjarrin. Ndërsa komandanti i stacionit të zjarrfikësve në Trogir, Marin Buble, tha se zjarri është ende jashtë kontrollit.

“Është një zonë e madhe, ndërsa era kthehet, digjet në një vend tjetër”, tha ai.

Lexo edhe

Video

error: