Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Zgjedhjet, KQZ: Aplikacioni i publikuar sot online për regjistrim nuk është legjitim

Zgjedhjet, KQZ: Aplikacioni i publikuar sot online për regjistrim nuk është legjitim

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka reaguar pas pranimit të informacioneve se sot është publikuar një aplikacion online i cili po grumbullon të dhënat e mërgimtarëve dhe donacione, duke thënë se një aplikacion i tillë është i paautorizuar, në kundërshtim me ligjin dhe dëmton integritetin e procesit zgjedhor.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se të gjithë ata/ato që aplikojnë përmes këtij aplikacioni nuk janë duke paraqitur aplikimin e tyre në KQZ për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës.


Për më tepër, KQZ njofton qytetarët me të drejtë vote që jetojnë jashtë Kosovës dhe të cilët plotësojnë kriteret ligjore për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës, që aplikimin e tyre ta bëjnë vetëm përmes mënyrës së përcaktuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, duke ndjekur hapat e publikuar në ueb faqen tonë zyrtare.

KQZ thekson se është i vetmi institucion që ka mandate kushtetues dhe ligjor për të organizuar dhe mbikëqyrur procesin zgjedhor. 

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, pas pranimit të informacioneve lidhur me publikimin e këtij aplikacioni, ka njoftuar organet kompetente për të ndërmarrë masat e nevojshme ligjore, thuhet në komunikatën për media.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: