Warner Music blen të drejtat për punën e plotë të David Bowie

Warner Music blen të drejtat për punën e plotë të David Bowie

David Bowie Endowment ka shitur të drejtat e botimit të veprës së tij të plotë “Warner / Chapel Music” (WCM), për më shumë se 250 milionë dollarë.

Të gjitha kushtet e marrëveshjes nuk dihen, dhe WCM ka blerë të drejtat për të gjithë punën e Bowie, nga albumi i parë i vitit 1967 “David Bowie” deri tek albumi i fundit pas vdekjes “Toy”, i publikuar në nëntor 2021, tha fondacioni David Bowie.


Kompania nuk ka deklaruar shumën e saktë të kontratës, por revista “Variety” thekson se blerja e të drejtave të autorit kap vlerën e më shumë se 250 milionë dollarëve, raporton BBC.

Thuhet se ai bleu 26 albume të Bowie-t, si dhe disa qindra këngë, duke përfshirë të famshmet “Space Odjity”, “Ziggy Stardust”, “Heroes” dhe “Let’s Dance”.

Bowie ndërroi jetë më 10 janar 2016 nga kanceri në mëlçi. Ai publikoi albumin e tij të fundit “Black Star” dy ditë para vdekjes së tij, më 8 janar, në datëlindjen e tij të 69-të.

Lexo edhe

Video