Vuçiq-shqiptarëve të Kosovës: A po e kërcënoni Serbinë me gjenocid? Unë thjesht po ju paralajmëroj

Vuçiq-shqiptarëve të Kosovës: A po e kërcënoni Serbinë me gjenocid? Unë thjesht po ju paralajmëroj

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se padia e Kosovës për gjenocid ndaj Serbisë mund të kryhet vetëm përmes një shteti tjetër, dhe kjo është Shqipëria.

“A mund ta kërcënoni Serbinë me procese gjyqësore për gjenocid? Ju mund ta bëni atë vetëm përmes një shteti tjetër, domethënë përmes Shqipërisë – kjo do të thotë bashkim me Shqipërinë. Unë u kërkoj shqiptarëve nga Kosova të mos e bëjnë atë,” tha Vuçiq.

“Kur dëgjoni reagimet e njerëzve nga jashtë dhe posa t’ju thonë se janë kundër ndryshimit të kufijve, ju e dini që ata po ju gënjejnë haptas – ata janë për ndryshimin e kufijve të Serbisë.”


“Dhe pastaj ata thonë se është për shkak të një katastrofe humanitare. A nuk është një katastrofë humanitare në Siri, Afganistan ose Irak. Kështu që ju nuk e ndanë Basrën nga Iraku, ose Homsin nga Damasku. Jo vetëm që ju ndani territorin nga Serbia. Për Evropën, Serbia është e suksesshme vetëm pa Kosovën. Dhe çfarë është kjo? Edhe fuqitë e mëdha kanë bërë gjithmonë të njëjtën gjë, dhe ata duan bashkimin kundër serbëve,” tha Vuçiq.

Vuçiq tregon se Serbia lehtë mund të arrijë një marrëveshje me të gjitha vendet në rajon, por që aktorët e huaj vazhdimisht duan të kufizojnë dhe të frenojnë Serbinë.

Ai tha se me rastin e shfaqjes së dokumenteve të ndryshme “non-paper” që parashikojnë ndryshime të kufijve në Ballkan, ai ishte personalisht “kundër ndryshimeve të kufijve”, por që politikanët nga jashtë që flasin kundër ndryshimeve të hapura të kufijve, ishin “duke gënjyer haptas” dhe pikërisht ata që shprehen kundër, janë për ndryshimin e kufijve të Serbisë.

Lexo edhe

Video