Volkswagen thotë se prodhimi i automjeteve elektrike do të vazhdojë në Spanjë

Volkswagen thotë se prodhimi i automjeteve elektrike do të vazhdojë në Spanjë

Grupi Volkswagen ka konfirmuar se një projekt prej 10 miliardë eurosh për të prodhuar makina elektrike dhe bateri në Spanjë do të vazhdojë.

Projekti i shumëpritur kishte qenë në një territor të lëkundur kohët e fundit pasi kompania shprehu shqetësime për subvencionet e qeverisë.

Megjithatë, Wayne Griffiths, kryeshefi ekzekutiv i prodhuesit spanjoll të makinave SEAT, të cilin Volkswagen Group e zotëron, tha të mërkurën se kompania e tij dhe të tjerët të përfshirë do të pranonin 397 milionë euro që qeveria po ofron për të mbështetur projektin.

Sipas SEAT, investimi i kombinuar i Grupit Volkswagen dhe rreth 60 firmave të tjera do të jetë investimi më i madh industrial në historinë e Spanjës.


Një pjesë kryesore e projektit përfshin ndërtimin e fabrikës së parë të brendshme gjigante të baterive të Grupit Volkswagen jashtë Gjermanisë.

Me një kapacitet prodhimi prej 40 gigavat, do të jetë në gjendje të furnizojë të gjitha bateritë e nevojshme për prodhimin e makinave elektrike në dy fabrika aty pranë, sipas SEAT.

Vetëm kjo fabrikë është vendosur të krijojë 3.000 vende pune deri në vitin 2030, thotë SEAT.

Griffiths e quajti njoftimin “një moment historik” për kompanitë dhe tha se ai “do të ruajë konkurrencën globale të Spanjës”.

“Shndërrimi i (Spanjës) në një qendër për automjetet elektrike në Evropë është një projekt shumë i rëndësishëm – për ne, për njerëzit në Spanjë dhe në të gjithë Evropën”, shkroi në Twitter Volkswagen Group./AA

Lexo edhe

Video