Vitia dhe Abbott diskutojnë për menaxhimin e Covid-19 në Kosovë

Vitia dhe Abbott diskutojnë për menaxhimin e Covid-19 në Kosovë

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia priti sot në takim ambasadorin e britanik në Kosovë, Nicholas Abbott me të cilin diskutuan për situatën aktuale në Kosovë për sa i përket koronavirusit Covid-19.

Ambasadori Abbott përgëzoi ministrin Vitia për punën e bërë nga ministria dhe institucionet e tjera në përgjigje ndaj situatës epidemiologjike me koronavirusin Covid-19 dhe shprehu mirënjohjen e tij për përfshirje në këto masa edhe të komuniteteve pakicë në Kosovë, veçanërisht të komunitetit serb.


Ambasadori theksoi nevojën e bashkëpunimit duke injoruar dallimet politike për sa i përket qasjes në menaxhimin e situatës me koronavirusin Covid-19 në Kosovë.

Vitia e ka informuar ambasadorin Abbott lidhur me masat e ndërmarra nga Qeveria dhe Ministria e Shëndetësisë me qëllim të parandalimit të përhapjes së Covid-19 në Kosovë.

Gjithashtu, shprehu falënderimin e tij për mbështetjen që në vazhdimësi Kosovës i ka dhënë Mbretëria e Bashkuar si në rrafshin politik ashtu edhe në atë shëndetësor si dhe gatishmërinë për të shtuar angazhimet në funksion të mbrojtjes së shëndetit publik të popullatës së Kosovës pa dallim.

Lexo edhe

Video