Van Gaal jep lajmin se po vuan kanceri

Van Gaal jep lajmin se po vuan kanceri

Trajneri i Holandës, Louis van Gaal, ka zbuluar se ai është diagnostifikuar me një formë agresive të kancerit të prostatës.

70-vjeçari e bëri njoftimin në emisionin televiziv holandez “Humberto” të dielën.

Trajneri thotë se deri më tani ka bërë trajtim me rrezatim 25 herë. Van Gaal tha se ai nuk u tha lojtarëve holandezë për sëmundjen e tij dhe tha se kanceri i tij nuk është terminal.


“Unë mendoj se ju nuk u tregoni njerëzve me të cilët punoni, sepse kjo mund të ndikojë në zgjedhjet e tyre, vendimet e tyre. Kështu që mendova se ata nuk duhet ta dinë. Nuk vdes nga kanceri i prostatës, të paktën jo në 90 për qind të rasteve”, tha Van Gaal.

“Zakonisht janë sëmundje të tjera themelore që të vrasin. Por unë kam pasur një formë mjaft agresive, jam rrezatuar 25 herë. Pastaj ke shumë menaxhim për të bërë për të kaluar këtë sfidë.”

“Unë jam trajtuar në mënyrë të mrekullueshme. Sigurisht që ju u tregoni miqve dhe të afërmve tuaj për këtë. Fakti që asgjë nuk ka dalë ende në media thotë diçka për mjedisin tim. Kjo është e mrekullueshme”, theksoi Van Gaal.

Van Gaal mori detyrën e trajnerit të Kombëtares së Holandës për herë të tretë kur zëvendësoi Frank de Boer vitin e kaluar.

Lexo edhe

Video