Vaksinat kundër COVID-19 rekomandohen për gratë para, gjatë dhe pas shtatzënisë

Vaksinat kundër COVID-19 rekomandohen për gratë para, gjatë dhe pas shtatzënisë

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se vaksinat që i përdor Kosova kundër COVID-19 janë të sigurta dhe rekomandohen për gratë para, gjatë dhe pas shtatzënisë për t’i ndihmuar ato dhe foshnjat e tyre që të jenë të shëndetshme.


Sipas MSh-së, antitrupat që nënat i zhvillojnë si përgjigje ndaj këtyre vaksinave jo vetëm që i mbrojnë ato, por gjithashtu kalojnë placentën dhe ndihmojnë në mbrojtjen e foshnjave të tyre nga sëmundjet e rënda në fillim të jetës.

“Vaksinimi gjatë shtatzënisë, gjithashtu, ndihmon në mbrojtjen e nënës nga sëmundja e rëndë dhe bartja e asaj sëmundje tek i porsalinduri. Nëna të mbrojtura-fëmijë të shëndetshëm”, thuhet në njoftim.

Lexo edhe

Video