Uthulla është e mrekullueshme për pastrim, por nuk duhet ta përzieni me këta tre përbërës

Uthulla është e mrekullueshme për pastrim, por nuk duhet ta përzieni me këta tre përbërës

Uthulla është një pastrues natyral i shkëlqyer, por nuk duhet ta përzieni kurrë me disa përbërës.

Përzierja e përbërësve të gabuar të pastrimit mund të çojë në acarim të rrugëve të frymëmarrjes, probleme të frymëmarrjes dhe djegie të lëkurës, syve, fytit, hundës dhe mushkërive.

Këtu janë përbërësit me të cilët nuk duhet të përzieni kurrë uthull.

1. Uthull dhe peroksid hidrogjeni

Ndërsa disa mendojnë se kombinimi i uthullës dhe peroksidit të hidrogjenit mund të ndihmojë në pastrimin, nuk është kështu. Ky kombinim mund të shkaktojë probleme sepse të dy përbërësit janë shumë të fuqishëm.


Kombinimi i këtyre dy solucioneve pastruese prodhon acid peracetik, i cili është gërryes dhe irritues dhe në përqendrime të larta mund të dëmtojë lëkurën, sytë, hundën dhe fytin tuaj.

2. Uthull dhe zbardhues

Vetë zbardhuesi është mjaft i mprehtë. megjithatë, aroma bëhet edhe më e mprehtë kur i shtohet uthull, sepse ky kombinim çliron avujt e klorit dhe kloraminës, të cilat mund të shkaktojnë djegie kimike.

Shumë produkte pastrimi përmbajnë ose uthull ose zbardhues. Por përzierja e këtyre dy përbërësve mund të shkaktojë një reaksion të fortë kimik prandaj nuk duhet t’i përzieni kurrë.

3. Uthull dhe sodë buke

Secili prej këtyre produkteve mund të pastrojë lehtësisht rrëmujën vetë, por së bashku ata humbasin aftësinë për të pastruar në mënyrë efektive. Nëse përzieni uthull dhe sodë buke dhe i ruani në një enë të mbyllur, përzierja mund të jetë mjaft shpërthyese. Arsyeja për këtë është se uthulla bën që soda e bukës të shkumëzohet dhe të shpërthejë.

Lexo edhe

Video