Ushtarët rusë pranojnë fajësinë për krime lufte

Ushtarët rusë pranojnë fajësinë për krime lufte

Dy ushtarë rusë janë pranuar fajtorë për krime lufte në gjyqin e dytë të tillë të konfliktit.

Alexander Bobikin dhe Alexander Ivanov pranuan se ishin pjesë e një njësie artilerie që qëlloi në objektiva në rajonin e Kharkiv nga rajoni Belgorod në Rusi.

Granatimet shkatërruan një institucion arsimor në qytetin e Derhachi, thanë prokurorët.


Ushtarët, të përshkruar si një shofer artilerie dhe një gjuajtës, u kapën pasi kaluan kufirin dhe vazhduan granatimet, tha zyra e prokurorit të përgjithshëm.

Një avokat mbrojtës tha se dyshja kishin ndjekur urdhrat dhe ishin penduar dhe kërkuan butësi.

Prokurorët në gjyq kërkuan që ushtarët e kapur të dënohen me 12 vjet burg për shkelje të ligjeve të luftës, raporton Sky News.

Lexo edhe

Video