Ukraina: Rusët bartin të vdekurit e tyre natën për të mbuluar humbjet e rënda

Ukraina: Rusët bartin të vdekurit e tyre natën për të mbuluar humbjet e rënda

Shërbimi i sigurisë i Ukrainës ka pohuar se forcat ruse po bartin ushtarët e vdekur në grupe të vogla dhe gjatë natës për të maskuar se sa të rënda janë humbjet e tyre.

Thuhet se metoda është shumë më e ngadaltë, kështu që trupat po mbërrijnë në Rusi “gjysmë të dekompozuar” dhe duhet të identifikohen.


Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës pretendoi se kishte përgjuar biseda telefonike midis pushtuesve rusë që diskutonin këtë çështje.

Në një bisedë, një ushtar rus tha se vetëm 20 deri në 22 persona nga batalioni i tij prej rreth 200 kishin mbijetuar. Nëntë të tjerë refuzuan të vazhdonin luftën.

Sky News nuk është në gjendje të verifikojë në mënyrë të pavarur këtë informacion, megjithëse ka prova që Rusia ka pësuar humbje të konsiderueshme.

Lexo edhe

Video