Ukraina dhe Rusia arrijnë marrëveshje për krijimin e një korridori humanitar në Mariupol

Ukraina dhe Rusia arrijnë marrëveshje për krijimin e një korridori humanitar në Mariupol

Ukraina ka arritur një marrëveshje paraprake me Rusinë për krijimin e një korridori humanitar për evakuimin e grave, fëmijëve dhe të moshuarve nga qyteti i rrethuar i Mariupolit të mërkurën.

Kështu ka bërë të ditur në një postim në Facebook zëvendëskryeministrja e Ukrainës, Iryna Vereshchuk.

“Duke pasur parasysh situatën katastrofike humanitare në Mariupol, këtu do të fokusojmë përpjekjet tona sot”, ka shkruar ajo.


Njerëzit në Mariupol kanë mbetur të bllokuar në qytetin port kyç strategjik për javë të tëra pa furnizime me ushqim, ujë dhe ilaçe dhe kjo është arsyeja pse është një objektiv kaq i rëndësishëm për Rusinë, raporton BBC.

Në të kaluarën, korridore të tilla evakuimi kanë qenë të mbushura me vështirësi për t’u ngritur dhe zbatuar.

Trupat ruse janë akuzuar për bllokimin e autobusëve në pikat e kontrollit. Rusia është akuzuar gjithashtu se ka zhvendosur me forcë mijëra civilë në Rusi ose në zonat e kontrolluara nga Rusia.

Lexo edhe

Video