Turkish Airlines me fitim në tremujorin e parë pavarësisht COVID-19

Turkish Airlines me fitim në tremujorin e parë pavarësisht COVID-19

Turkish Airlines u bë një nga linjat e para ajrore të mëdha për të bërë një fitim këtë vit, pasi të ardhurat e ngarkesave e ndihmuan atë të kapërcejë një rënie të mprehtë të numrit të pasagjerëve të shkaktuar nga pandemia e virusit korona.

Linja dhe linja ajrore turke kishte një fitim neto prej 61 milionë dollarësh në tremujorin e parë 2021, në kundërshtim me vlerësimet e analistëve që prisnin një humbje prej rreth 42 milionë dollarë, shkruan Daily Sabah.

Në të njëjtën periudhë në vitin 2020, kjo kompani regjistroi një humbje prej rreth 240.3 milionë dollarë.


Turkish Airlines gjeneroi të ardhura totale prej 1.8 miliardë dollarë nga janari deri në fund të marsit të këtij viti, që është 29 për qind më pak se në tremujorin e parë të vitit të kaluar.

Të ardhurat nga transporti u rritën me 77 për qind nga viti në vit në 824 milionë dollarë, ndërsa të ardhurat e pasagjerëve ranë me 55 për qind në 901 milionë dollarë.

Përveç kësaj, kostot operative u ulën me gati 1 miliard dollarë, me shpenzimet e karburantit të ulura me 47 për qind, të punësuarit me 38 për qind dhe marketingun dhe shitjet me 42 për qind.

Në tre muajt e parë të këtij viti, gjatë të cilit kapacitetet e pasagjerëve u ulën me 48 për qind, Turkish Airlines transportoi gjithsej 6.4 milionë pasagjerë, me një faktor të shfrytëzimit prej 74 për qind në fluturimet e brendshme dhe 61 për qind në linjat ndërkombëtare, sipas Daily Sabah.

Lexo edhe

Video