Trump thotë se asnjë nga gjyqet e tij “nuk duhet lejuar të fillojë” përpara zgjedhjeve

Trump thotë se asnjë nga gjyqet e tij “nuk duhet lejuar të fillojë” përpara zgjedhjeve

Ish-presidenti Donald Trump tha të enjten se asnjë nga gjyqet e tij nuk duhet të fillojë përpara zgjedhjeve presidenciale të vitit 2024, ndërsa avokatët e tij përgatiten të paraqesin datat e propozuara në një çështje zgjedhore federale.

“Asnjë nga këto gjykime nuk duhet të lejohet të fillojë përpara zgjedhjeve. Republikanët duhet të bëhen më të ashpër dhe më të zgjuar, SHPEJTË!” Trump shkroi në platformën e tij të së Vërtetës Sociale, duke akuzuar Presidentin Joe Biden dhe stafin e tij për gjenerimin e të gjitha padive kundër tij.


Trump tani është paditur katër herë në gjykatat shtetërore dhe federale që kur la detyrën. Akuzat variojnë nga pagesat e parave të heshtura për një yll filmi për të rritur, përpjekjet për të përmbysur rezultatet e zgjedhjeve kombëtare, mbajtja e paligjshme e dokumenteve të klasifikuara dhe përpjekjet për të parandaluar hetuesit të kryejnë detyrat e tyre.

Trump u akuzua të hënën në shtetin e Gjeorgjisë me 13 akuza penale, duke përfshirë shkelje të Aktit të Organizatave të Ndikuara dhe të Korruptuara nga mashtrues të shtetit të Gjeorgjisë (RICO), nxitje për shkelje të betimit nga një oficer publik, komplot për të kryer imitimin e një oficeri publik dhe konspiracion për të kryer deklarata të rreme, ndër krime të tjera.

Prokurori i Qarkut Fulton Fani Willis propozoi që çështja e ish-presidentit të SHBA Donald Trump në lidhje me akuzat për ndërhyrje në zgjedhjet e Gjeorgjisë të vazhdojë më 4 mars./AA/

Lexo edhe

Video