Trump: Tajvani do të jetë i “radhës”

Trump: Tajvani do të jetë i “radhës”

Ish-presidenti i SHBA Donald Trump tha se Tajvani mund të jetë “tjetri” për një pushtim të mundshëm, pasi sipas tij, lufta në Ukrainë mund të ndikojë në agresionin në rritje të Kinës.

“Tajvani do të jetë i radhës. Vetëm shikoni Tajvanin. Presidenti i Kinës po e mat me kënaqësi atë”, tha Trump, raporton Fox Business.


I pyetur se kur pret një pushtim të Tajvanit, Trump u përgjigj se e pret atë së shpejti, sepse “ata (Kina) e shohin se sa budallaqe po sillen Shtetet e Bashkuara”.

“Ata shohin që liderët tanë janë të paaftë dhe sigurisht që do ta bëjnë këtë. Tani është koha e tyre”, shtoi Trump.

Një delegacion i lartë amerikan mbërriti në Tajvan të martën për shkak të frikës në rritje se Kina mund të kryejë një “pushtim”, shkruan Fox News.

Lexo edhe

Video