Tri simptoma që shkaktohen nga pirja e ujit të fortë

Tri simptoma që shkaktohen nga pirja e ujit të fortë

Uji i fortë mund të mos duket si problem në fillim, veçanërisht pasi është një dukuri normale në pjesë të caktuara të vendit. Ky është ujë me përmbajtje të lartë mineralesh, kjo është arsyeja pse guri gëlqeror mund të grumbullohet në tuba, kazan, lavatriçe dhe pjatalarëse.

Ekspertët kanë paralajmëruar se uji i fortë mund të ndikojë negativisht në shëndetin tonë. Ekspozimi i zgjatur ndaj ujit të fortë, ndër të tjera, mund të rezultojë në probleme me tretjen dhe kruajtje të kokës.

Kruajtja e lëkurës

Nëse skalpi juaj fillon të kruhet menjëherë pas larjes, ndoshta kjo është për shkak të ujit të fortë. Mineralet heqin vajrat natyralë nga trupi, duke e bërë lëkurën të thatë, gjë që rezulton në kruajtje të pakëndshme.

Probleme me stomakun


Nëse ju dhemb stomaku pasi keni pirë ujë, kontrolloni nëse është i vështirë. Pirja e ujit të fortë është përgjithësisht e sigurt, por përdorimi i tepërt mund të shqetësojë stomakun.

Flokë të thatë

Uji me përmbajtje të lartë mineralesh mund t’i thajë flokët, ndërsa skalpi ynë mund të kruhet.

Përveç kësaj, uji i fortë mund të shkaktojë rritjen e mykut, gjë që mund të shkaktojë probleme të tjera shëndetësore. Nëse vëreni grumbullimin e mbeturinave të sapunit, pastrojeni me uthull të bardhë dhe limon para se të kthehet në myk.

Iu erdhi fundi? Miliona dollarë investohen në vaksina pa përdorimin e gjilpërave – KosovaPress

Lexo edhe

Video