Tri gjëra që çdo person që është tradhtuar në martesë duhet të dëgjojë

Tri gjëra që çdo person që është tradhtuar në martesë duhet të dëgjojë

Kur të zbuloni se partneri juaj ju ka tradhtuar, do të ndiheni të zemëruar, të trishtuar, të lënduar dhe madje edhe në dhimbje fizike, dhe pyetja që do të shfaqet në të dytën që informacioni do të arrijë te ne do të jetë “por pse?”

Përgjigjja për këtë pyetje u trajtua nga hulumtime të ndryshme, dhe një i kryer në vitin 2017 identifikoi tetë faktorë kryesorë motivues që kontribuojnë në pabesi.

Këta faktorë janë:

Zemërimi apo hakmarrja

Nga dashuria

Një mundësi

Problemet e lidhjes

Nevojat e paplotësuara

Dëshira seksuale

Dëshira për diversitet

Vetëvlerësim i ulët

Nëse nga ky studim mund të nxirret ndonjë përfundim i rëndësishëm, atëherë është ky – mashtrimi shumë shpesh nuk ka të bëjë me personin tjetër. Shumë njerëz i tradhtojnë partnerët e tyre pa dashur t’i lëndojnë.


Megjithatë, tradhtia shkakton dëme të konsiderueshme në marrëdhëniet. Ndonjëherë partnerët e kalojnë tradhtinë, ndonjëherë kjo nënkupton fundin e marrëdhënies. Vendimi varet nga ju.

Këshilltari i martesës, terapisti Jeff Gunter nga Portland, ndan në rrjetet e tij sociale këshilla të ndryshme, të cilat shpesh kanë të bëjnë me marrëdhëniet e dashurisë.

1. Nuk keni faj për mashtrimin dhe nuk e keni merituar

Është një lloj manipulimi psikologjik në të cilin dhunuesi manipulon informacionin në atë mënyrë që viktima fillon të dyshojë në vetvete. Në rastin e mashtrimit, pala që ka mashtruar bën gjithçka që është e mundur për të shmangur marrjen e përgjegjësisë.

Nëse fajësoni veten për mashtrim, duhet të kuptoni se ne e bëjmë atë sepse në këtë mënyrë kemi një ndjenjë kontrolli – nëse jemi fajtorë për mashtrimin, ne mund të bëjmë diçka që të mos ndodhë përsëri. Megjithatë – nuk është faji juaj.

2. Është plotësisht e qartë pse e keni të vështirë t’i besoni dikujt pasi jeni tradhtuar

Mashtrimi është një përvojë traumatike dhe lidhja që keni menduar se kishit me dikë është prishur.

Personi për të cilin kujdeseni ka përfunduar duke ju shkaktuar shumë dhimbje. Megjithatë, dashuria shpesh është e barabartë me rrezikun dhe është normale të ndjesh se nuk do të mund t’i besosh më askujt. Megjithatë, edhe pse do të duhet pak kohë, plagët do të shërohen.

3. Është në rregull nëse vendosni të qëndroni me partnerin tuaj në përpjekje për të zgjidhur çështjen

Shumë njerëz qëndrojnë bashkë pas mashtrimit dhe nëse e keni marrë vetë një vendim të tillë, është e rëndësishme të dini se nuk keni bërë asgjë të keqe. Fakti është se dashuria nuk është diçka që largohet sapo të ndodhë tradhtia, dhe ndoshta ka ende shumë gjëra të mira në marrëdhënien tuaj.

Është e lehtë që të tjerët të të thonë se meriton më mirë, se ai do të të tradhtojë sërish, se duhet të ndahesh… Megjithatë, marrëdhëniet janë shumë më të komplikuara se kaq dhe ka një lidhje që jo thjesht zhduket.

Ju jeni ai që keni të drejtën të vendosni nëse do t’i jepni apo jo një tjetër shans marrëdhënies, pavarësisht se çfarë mendojnë njerëzit përreth jush.

Lexo edhe

Video