Tragjedia në Sllavonski Brod, edhe dy muaj paraburgim për shoferin e autobusit

Tragjedia në Sllavonski Brod, edhe dy muaj paraburgim për shoferin e autobusit

Autoritetet kroate kanë vazhduar masën e paraburgimit edhe për dy muaj ndaj shoferit të autobusit nga Kosova që u rrokullis në aksidentin tragjik në Sllavonski Brod, në fund të korrikut, ku humbën jetën 10 persona dhe mbi 40 të tjerë u lënduan.

Lajmi është konfirmuar nga avokati i shoferit, Igor Cishper, i cili tha se një vendim i tillë është marrë për shkak të mundësisë së arratisjes.

“Ne ofruam garanci prej 100.000 kuna, por gjykata nuk e pranoi atë. Klienti im bisedon me familjen e tij në Kosovë çdo ditë, por nuk është aspak mirë. Dhe se si do të konsiderohet situata, është e vështirë”, tha Cishper dhe shtoi se ata janë duke pritur për një ekspertizë të trafikut në mënyrë që të vërtetojnë faktet.


Autobusi mbante 69 persona, 67 pasagjerë dhe dy shoferë, kryesisht shtetas të Kosovës në punë në Gjermani, që udhëtonin nga Frankfurti në Prishtinë me pushime.

Policia konstatoi se aksidenti i trafikut ndodhi në atë mënyrë që shoferi, një shtetas 52-vjeçar i Kosovës, nuk u ngjit në mes të korsisë, por kaloi në zonën jashtë rrugës ku autobusi u përmbys.

Shoferi u raportua penalisht nën dyshimin për kryerjen e një vepre penale duke shkaktuar një aksident komunikacioni në trafikun rrugor, për të cilin dënimi maksimal është deri në 15 vjet burg.

Video