Tortikolisi apo ‘’qafa e shtrembër’’ tek të posalindurit

Tortikolisi apo ‘’qafa e shtrembër’’  tek të posalindurit

Tortikolis përkufizohet si një sjellje anormale e kokës dhe qafës, e cila vjen si pasojë e shkurtimit të njëanshëm të muskulit sternokleidomastoid (SKM).


Ekipi i emisionit ‘’Foleja’’ viziton fizioterapeutin e mirënjohur, Behar Pllana. Ky i fundit na jep më shumë informacione rreth simptomave, diagnoztifikimit dhe trajtimit të tortikolisit te fëmijët.

Për më shumë shikoni videon më poshtë:

Lexo edhe

Video