Top 5 ushqimet për të luftuar aneminë te fëmijët

Top 5 ushqimet për të luftuar aneminë te fëmijët

*️⃣Shumë fëmijë rezultojnë të jenë anemik, e njohur në gjuhën e popullit si pagjakësi e cila shoqërohet me lëkurë të zbehur, rrahje të shpejta zemre, përgjumje, djersite të këmbëve e duarve e të tjera.

*️⃣Me fjalë të tjera, anemia njihet si gjendja në të cilën bie niveli i qelizave të kuqe dhe rrjedhimisht këto qeliza që përmbajnë hemoglobinë nuk mund të dërgojnë oksigjen te qelizat e tjera në trup.

*️⃣Fillimisht është mirë që prindërit të tentojnë të parandalojnë aneminë përmes një diete të shëndetshme e cila patjetër se duhet të përmbajë :

1️⃣.Perimet e gjelbërta si brokolli, spinaqi, asparagusi dhe të tjera.

2️⃣.Fëmijët le të konsumojnë mish viçi, ky lloj mishi ka hekur, edhe mishi i pulës dhe peshkut le te jenë pjesë e dietës për shkak të shumë benefiteve.


3️⃣.Fasulet le të jenë pjesë e rëndësishme e dietës familjare,

4️⃣.Vezët.

5️⃣.Arrat dhe frutat e tjera të thara janë super të shëndetshme.

*️⃣Këto janë vetëm disa nga shumë ushqimet me përmbajtje të hekurit.

🏨Në spitalin ‘’Fati Im’’, pas vlerësimit të gjendjes së fëmijës dhe përfundimit të analizave mjekët e dëshmuar pediatër do ju udhëzojnë hap pas hapi si të kaloni këtë gjendje.

🏥SPITALI ‘’FATI IM’’, ATY KU MREKULLIA FILLON!

Lexo edhe

Video