Të ushqehem para apo pas trajnimit ?

Të ushqehem para apo pas trajnimit ?

Ushqimi dhe aktiviteti fizik duhet të jenë gjithmonë të sinkronizuara në mënyrë të përsosur për të maksimizuar rezultatet si në aspektin e performancës ashtu edhe në linjë, ndërkohë që lloji i vaktit dhe koha duhet të vlerësohen bazuar në aktivitetin fizik dhe kërkimin e organeve të brendshme, shkruan vanityfair.it.

“Kur praktikoni sporte intensive siç janë vrapimi,është e nevojshme të hani të paktën tre orë para”, shpjegon Elena Casiraghi, eksperte në sport dhe ushqim, si makarona ose oriz, të shoqëruara nga një burime proteine.

Janë ideale edhe kombinimi i karbohidrateve + proteinave, për shembull një fetë bukë me djathë me pak yndyrë ose kos.

Hidratimi është një faktor që nuk duhet harruar për një performancë të mirë: pirja e një gote me ujë çdo orë gjatë ditës ju lejon të jeni të mirë hidratuar.


Gjithçka duhet të hahet në 30 minutat e para pasi keni praktikuar sport.

Kjo është koha kur të gjitha qelizat në trup që kanë punuar thithin lëndët ushqyese janë më efikase. Pas stërvitjes, karbohidratet janë të nevojshme për të rivendosur energjinë dhe, nëse merren gjatë gjysmës së parë të orës, përdoren nga trupi direkt në muskuj, një aspekt pozitiv që duhet të merret në konsideratë edhe në aspektin e humbjes së peshës.

Ndërsa proteinat përdoren për të aktivizuar stimujt e muskujve dhe për të nxitur rikuperimin.

Trupi është aleati ynë më i mirë për të ditur se çfarë na nevojitet, prandaj është gjithashtu e rëndësishme të dimë të dëgjojmë këshillat.

Pas një aktiviteti me intensitet të lartë, shfaqet e ashtuquajtura uri selektive, dëshira për një ushqim specifik, janë pikërisht ato që që trupit i mungojnë.

Lexo edhe

Video

error: