Talebanët ndalojnë përdorimin e valutave të huaja në Afganistan

Talebanët ndalojnë përdorimin e valutave të huaja në Afganistan

Talebanët njoftuan sot ndalimin e plotë të përdorimit të valutave të huaja në Afganistan.

“Situata ekonomike dhe interesat kombëtare në vend kërkojnë që të gjithë afganët të përdorin vetëm monedhën vendase në çdo tregti,” u tha gazetarëve një zëdhënës i talebanëve, raporton Reuters.


Përdorimi i dollarëve amerikanë është i përhapur në tregun afgan, ndërsa valutat e vendeve fqinje si Pakistani përdoren për tregti në zonat kufitare.

Zëdhënësi i talebanëve Muhammad Suhail Shahin i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar më 29 tetor që të sigurojë urgjentisht ndihmën materiale prej 1.2 miliard dollarësh, të premtuara për vendin në samitin virtual të G20.

Shahin, i cili është emëruar ambasador afgan në Kombet e Bashkuara, tha se qeveria talebane ishte e gatshme të bashkëpunonte plotësisht përmes disa agjencive dhe OJQ-ve të tjera në terren dhe tha se komuniteti ndërkombëtar duhet të mbështesë Kabulin duke shkrirë afro 10 miliardë dollarë të afganëve. fonde jashtë vendit dhe vazhdojnë të financojnë zhvillimin dhe projektet e premtuara në konferencën e Gjenevës.

Lexo edhe

Video