Tahiri: Shtrenjtimi i rrymës goditja më e madhe për qytetarët

Në seancën e jashtëzakonshme të thirrur nga opozita lidhur me shtrenjtimin e energjisë elektrike, shefi i grupit parlamentar i PDK-së, Abelard Tahiti, tha se rritja e çmimit të energjisë elektrike është goditja më e madhe që mund t’i bëhet ekonomive familjare dhe qytetarëve të Kosovës.

Deputeti Tahiri tha se për pensionistët dhe kategoritë sociale, rryma e shtrenjtuar do të jetë e papërballueshme.


Teksa shtoi se 25 përqind e popullsisë aktive të papunë, kryeministri Kurti po ia shtrenjton energjinë elektrike 100 përqind. Po ashtu, deputetit Tahiri shtoi se 54 përqind e popullsisë që kanë problem me koston e banimit, Kuri po ua shtrenjton rrymën 100 përqind.

“Krejt përpjekjet për ta kategorizuar e subvencionuar në formulën plus minus 600 KË, nuk e fshehin të vërtetën e asaj që kësaj shoqërie kostoja e energjisë elektrike do t’i shkojë deri në 100 përqind më e shtrenjtë se sa e paguan aktualisht. Pikërisht tash kur rritja e çmimeve të produkteve esenciale dhe mbijetesa është duke u rënduar me të madhe në jetën e qytetarëve tanë, pikërisht në kohën kur ekonomitë familjare e bizneset janë duke u përpjekur për me u rimëkëmb pas dëmit të pandemisë e po vazhdon të shkaktojë, rritja e çmimit të energjisë elektrike është goditja më e madhe që mund t’i bëhet ekonomive familjare dhe qytetarëve tanë”, theksoi ai.

Më tej, Tahiri theksoi se qeveria aktuale i ka ofruar dy alternativa, shtrenjtimin 100 përqind të energjisë elektrike apo reduktime sikur në kohën e pasluftës, 8 me 2, 8 me 4, gjë që sipas tij, asnjëra prej këtyre alternativave nuk janë të pranueshme për qytetarët e Kosovës.

Lexo edhe

Video