Tahiri i AAK-së pas publikimit të koeficientit: Akomodon vetëm nivelin politik, degradon administratën publike

Tahiri i AAK-së pas publikimit të koeficientit: Akomodon vetëm nivelin politik, degradon administratën publike

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka reaguar pas publikimit të vlerës së koeficientit në Ligjin e pagave.

Tahiri tha se vlera e koeficientit do të duhej të ishte 129 euro, dhe kjo sipas tij do të ishte minimalja.


Tutje ai tha se nuk ka asnjë rritje, përveç ndërhyrjeve e flakareshave për institucionet e pavarura, si drejtësia, e degradimeve për sektorët vitalë si arsimin, shëndetësinë, policinë e shërbimin civil.  

“U deshën dy vite përplasje, fyerje e nënçmime të sindikatave, por edhe administratës shtetërore për të sjellë një Ligj që akomodon vetëm nivelin politik. Asnjë e re, asnjë rritje, përveç ndërhyrjeve e flakareshave për institucionet e pavarura, si drejtësia, e degradimeve për sektorët vitalë si arsimin, shëndetësinë, policinë e shërbimin civil. Për asgjë më tepër, vetëm reflektimi i normës së inflacionit në shportën bazike po të reflektohej, vlera prej 129 euro e koeficientit do të ishte ajo më minimalja. E, mos të përllogarisim inflacionin ndër vite, prej rritjes së fundit të pagave. Kjo ishte arsyeja e kërkesës sonë që vlera e koeficientit të jetë në këtë shumë. Përdorimi i shtesave si argument i ndërlidhur me pagën bazë, shpërfaqë nevojën për ta mbuluar turpin, në veçanti kur kjo ka të bëjë me sektorët vitalë. Ndryshimi i vetëm, në mes këtij degradimi është diferenca që kanë krijuar mes rritjes së pagave të tyre dhe administratës publike”, ka shkruar Tahiri në Facebook.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.