Tahiri: Hapja e arkivave skenar i keq i kryeministrit Kurti

Shefi grupit parlamentar të PDK-së, Ablerat Tahiri ka kritikuar kryeministrin Albin Kurti për qëndrimet e Qeverisë së tij për hapjen e arkivave të UÇK-së.


Deputeti Tahiri tha se kryeministri i Republikës në dialog duhet shkohet për njohje dhe ulëse në OKB dhe kurrsesi nuk mund të shkoni për ta redaktuar të vërtetën e historisë tonë si popull dhe si shtet.

“Ndonëse qeveria jonë është e pavëmendshme dhe e pavedijshme, një skenar I tillë, dhe një agjendë kudër të vërtetesës së luftës sonë, është evidente dhe sa herë e më shumë aktive. Natyrisht se fjala është për pretendimet rreth arkivave të UÇK-së. Rreth kësaj teme nuk kam çka të flas, sepse kur nuk ka subjekt, nuk ka as trajtim. Por, megjithatë dua të flas për agjendën sit ë tillë. Të nderuar kolegë ju kujtohet dekorata e kryeministrit pas darkës me Borrelin, ku tha që Ballkani perëndimor duhet të çlirohet nga kriminelët e luftës”, tha ai.   

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: