Alex Whiting zëvendëson Jack Smith si UD i Prokurorit të Speciales

Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) në Hagë njoftoi se Alex Whiting do të zëvendësojë kryeprokurorin deritanishëm, Jack Smith, pasi…

Kehoe: Prokuroria nuk e ka idenë se cilët dëshmitarë do t’i thërras në tre muajt e parë të gjykimit

Në konferencën mbi ecurinë e çështjes ndaj Thaçit dhe të tjerëve derisa po diskutohet për listën e dëshmitareve të Zyrës…

​Mbrojtja e Selimit: Prokuroria të jap një listë të dëshmitarëve që synon t’i intervistojë tre muajt e parë

Në konferencën mbi ecurinë e çështjes ndaj Thaçit dhe të tjerëve në Hagë po diskutohet lidhur me listën e përditësuar…

​Avokati i Thaçit kritikon ZPS-në për vonesë në nxjerrjen e materialeve

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë ka filluar konferenca mbi ecurinë e çështjes në rastin ndaj Thaçit dhe…

​7 vjet nga miratimi i Gjykatës Speciale

Deputetët e Kuvendit të Kosovës më 3 gusht 2015 votuan pro ndryshimit të amendamentit kushtetues që i hapi rrugë themelimit…

Prokuroria dhe mbrojtja e Salih Mustafës dorëzojnë dosjet e tyre përfundimtare

Zyra e Prokurorit të Specializuar dhe mbrojtja e Salih Mustafës kanë dorëzuar te trupi gjykues dosjet e tyre përfundimtare. Në…

Mbrojtja e Thaçit dhe të tjerëve kërkon nga prokuroria dorëzimin e materialeve shfajësuese

Në konferencën mbi ecurinë e çështjes ndaj Thaçit dhe të tjerëve në Hagë, avokatët kanë kritikuar Zyrën e Prokurorit të…

​Rama pas takimit me Thaçin: Lufta çlirimtare e Kosovës nuk mund të rishkruhet

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, pas vizitës në Hagë te ish-presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, ka thënë se lufta çlirimtare…

Dëshmitari Ibishi: Nuk i kam dhënë urdhra njësitit BIA dhe Salih Mustafës

Nuredin Ibishi, i cili sot është paraqitur si dëshmitar i mbrojtjes së Salih Mustafës në Hagë, ka thënë se nuk…

​Prokuroria thotë që i vetmi dënim i përshtatshëm për Gucatin dhe Haradinajn është me burgim

Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) ka deklaruar që i vetmi dënim i përshtatshëm ndaj Hysni Gucatit dhe Nasim Haradinajt…