Zgjedhjet vendore të 14 majit në Shqipëri, qeveria fond shtesë KQZ-së prej afro 18 mln eurosh

Qeveria ka bërë një shtesë fondi në buxhetin e vitit 2023, miratuar për Komisionin Qëndror të Zgjedhjeve, për organizimin e…

Sllovakia ndryshon Kushtetutën për të mundësuar zgjedhjet e parakohshme

Parlamenti i Sllovakisë ka amendamentuar Kushtetutën e shtetit për të mundësuar mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme. Nëntëdhjetë e dy ligjvënës…

Shqipëri, KQZ nis përgatitjen e zgjedhjeve vendore, vëzhguesit kanë sërish dyshime mbi vullnetin e partive politike

Afro 3 muaj para fushatës së zgjedhjeve vendore të 14 majit, në Shqipëri Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shtuar përgatitjet…

Aktakuzë ndaj 7 personave në lidhje me zgjedhjet e parakohshme parlamentare

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj 7 personave në lidhje me Zgjedhjet e Parakohshme të Përgjithshme…

Ambasadori gjerman Rohde: Zgjedhjet në veri duhet të shtyhen

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, ka thënë se zgjedhjet e jashtëzakonshme në veri duhet të shtyhen, pas incidenteve…

Misioni i BE-së nuk do t’i vëzhgojë zgjedhjet në veri

Zëdhënësi kryesor për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Peter Stano ka thënë se afatet e shkurtra nuk e…

Hasanpapaj: Zgjedhjet duhet të mbahen në katër komunat veriore të Kosovës

Zgjedhjet duhet të mbahen, por fillimisht duhet që të këtë rend dhe qetësi ka thënë avokati Bardhyl Hasanpapaj. Avokati Hasanpapaj,…

KQZ-ja kufizon shpenzimet e fushatës për zgjedhjet në KK të Zveçanit e Leposaviqit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka mbajtur mbledhjen e radhës në kuadër të përgatitjeve për organizimin e zgjedhjeve të parakohshme për…

Vendos presidentja: Më 25 dhjetor zgjedhjet për kuvende komunale në Zveçan e Leposaviq

Presidentja Vjosa Osmani ka caktuar 25 dhjetorin, datë për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe…