Bota virtuale e Zukerberg-ut, përparësitë dhe pasojat

Analiza Shpikësi dhe pronari i FaceBook-ut Zuckerberg, javët që lam pas, në detaje e shpjegoi për dy orë rrjesht, botën…

Vrasjet në emër të nderit!

Vrasja e Marigonës nga Ferizaji, nga personi me të cilin bashkëjetonte, u klasifikua si një krim që tronditi mbarë Kosovën.…

Si të komunikojmë pa keqkuptime?

Është një libër nga autori i mirënjohur  Friedemann Schulz von Tun (1981) “Si të flasim- të komunikojmë me njëri-tjetrin” i pëbërë…

Pse po urreni?

Religjioni gjithmonë ka luajtur rol të rëndësishëm gati edhe primar në kulturë, sepse edhe feja është një pjesë e saj.…

Droga dhe dinjiteti i njeriut!

Duke lexuar librin e autorit Walter Schweidler me titull: Lidhur me dinjitetin e njeriu botuar në vitin 2012 nga shtëpia…

Mirupafshim deri në fyerjen tjetër..!

Liria e shprehjes gjen kufijtë e saj vetëm aty ku nuk është më çështje me interes publik, por përdoret për të poshtëruar një…

Etika e diskursit të munguar!

Akuzat e kohëve të fundit në masë të madhe po e rëndojnë opinion publik dhe situatën politike në vend. Si…

Virtualiteti i rendit simbolik shoqëror

Secili prej nesh ka mënyra të veçanta të të vepruarit, të menduarit dhe ndjenjës, por në fund veprohet duke orientuar veprimin…

Këshilla e mirë, ta shpëton qeverinë!

Ka disa letra që ja kam dërguar Albin Kurtit në ´Messenger´. Dy para fitores së 14 shkurtit. Tani këtë letër…

Gjenocidi – ra ky mort dhe u pamë!

Nuk na ka hije të merremi me akuza duke bërë njëri-tjetrin fajtor, pse kemi dështuar ta fitojmë betejën diplomatike ndaj Serbisë.…
error: