Gjyqtarët e prokurorët nuk pritet të përballen me vetingun gjatë këtij viti

Vetingu po vazhdon të vlerësohet si e vetmja mundësi që të ketë përmirësim të sistemit të drejtësisë në vend. Megjithëse…

IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin

​Instituti i Kosovës për Drejtësi mbajti konferencë për media në të cilën publikoi raportin “Ligjshmëria përfitimeve në Gjykatën Supreme të…

A është i nevojshëm rinumërimi i plotë? Monitoruesit të ndarë, KQZ pret Supremen

Së fundmi janë shtuar zërat se duhet të ketë një rinumërim të plotë të votave pasi dyshimeve që ka pasur…

IKD identifikon fotografim të votës dhe prishje të heshtjes zgjedhore

Fotografim i votës, prishje e heshtjes zgjedhore dhe tentim për të votuar me letërnjoftim me afat të skaduar, janë disa…

Pak shpresë për Kurtin dhe të tjerët që PZAP dhe Supremja t’i certifikojë si kandidatë për deputetë

Një ditë para se PZAP t’iu përgjigjet ankesave të disa partive politike, lidhur me moscertifikimin e listave për kandidatë për…

Njohësit e çështjeve juridike: Reforma do të eliminonte problemet zgjedhore

Këshilli Gjyqësor i Kosovës e ka njoftuar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve se në listat e partive politike për zgjedhjet e…