Vitamina që i duhet trupit për një sistem imunitar të shëndetshëm

Të kesh një sistem imunitar të fortë nuk është vetëm meritë e gjeneve apo natyrës, por edhe e stilit të…

Suplementet e vitaminës D mund të jenë më pak efektive te njerëzit mbipeshë

Njerëzit mbipeshë mund të metabolizojnë suplementet e vitaminës D më ngadalë. Studimi zbuloi se njerëzit me një BMI mbi 25…

Njihni mangësitë e vitaminave dhe mineraleve te fëmijët

Kushtojini vëmendje shenjave të qarta të mungesës së vitaminave që janë të nevojshme për zhvillimin e duhur të fëmijëve. Mungesa…

​5 pije të shëndetshme për të ndihmuar rritjen e niveleve të hemoglobinës

Ruajtja e një sasie të caktuar të hemoglobinës është shumë e rëndësishme për shëndetin tonë. Ndihmon në funksionimin e duhur…

Suplementet e vitaminës D mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit me 38%

Marrja e suplementeve të vitaminës D gjatë muajve të ftohtë është e domosdoshme. Nga mbajtja e kockave tuaja të shëndetshme…

Çfarë vitaminash ju mungojnë nëse kini problem me lëkurën, ngërçe apo ju bien flokët?

Për t’u siguruar që ushqeheni shëndetshëm dhe merrni mjaftueshëm substanca të dobishme në trupin tuaj, dëgjoni trupin tuaj. Nëse vëreni…

Cilat janë simptomat dhe pasojat e mungesës së vitaminës B12

Mungesa e vitaminës B12 është një problem i zakonshëm shëndetësor që prek rreth 13 për qind të njerëzve. B12 është…

Cila është rëndësia e vitaminave C, A, E: Në cilat ushqime mund t’i gjejmë ato?

Vitaminat janë të nevojshme për funksionimin normal të trupit. Për të ruajtur shëndetin tonë, sidomos tani që po fillon sezoni…

Si të përgatitemi në dimër

Termometri filloi të bjerë dhe është koha për supa, çajra bimorë, batanije, ditë të shkurta e netë të gjata. Pra…

Pesë ushqime të mbushura me vitaminë C për të rritur imunitetin

Ka alternativa për mënyrat klasike të marrjes së vitaminës C, veçanërisht në dimër, e cila është e nevojshme si një…