Vettingu, KPK: Ndërmarrja e masave të çakorduara do ta dëmtojnë sistemin prokurorial

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), ka dalë me qëndrim pas Opinionit të Komisionit të Venecias për Koncept-dokumentin e Ministrisë së…

Kryetarja e Themelores në Prishtinë kundër vettingut për gjyqtarët

Kryetarja e Gjykatës Themelore në Prishtinë, Albina Shabani-Rama deklaroi se vettingu i mundshëm për gjyqtarët do të dëmtonte dhe do…

Komunitetet jo shumicë i japin mbështetje vettingut

Pas takimeve me përfaqësuesit e Partisë Demokratike të Kosovës dhe Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, kryeministri Albin Kurti, bashkë me…

​Kurti takon Krasniqin për vettingun, kreu i PDK: Shprehëm qëndrimet tona

Përfaqësues të Partisë Demokratike të Kosovës janë takuar me kryeministrin Albin Kurti dhe ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiun. Në këtë takim është…

Haxhiu pranon se po pengohet në procesin e vettingut

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka deklaruar se Kosova nuk e ka luksin të mos i zbatojë rekomandimet e Komisionit…

Takimet me liderët opozitarë për vettingun, Haxhiu: Brenda ditësh përpjekjet e para

Brenda kësaj jave pritet që kryeministri i Kosovës, Albin Kurti bashkë me ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu t’ju dërgojnë ftesa…

​Shoqëria civile kërkon konsensus politik për vettingun: I pjesshëm por të fillojë

Komisioni i Venecias ka rekomanduar vetting të pjesshëm për sistemin e drejtësisë, duke mos mbështetur vettingun e tërësishëm, ashtu siç…

Shoqëria civile kërkon që MD ta bind Komisionin e Venecias se vetëm me vetting këndellet sistemi i drejtësisë

Derisa Ministria e Drejtësisë është në pritje të opinionit për vettingun nga Komisioni i Venecias, shoqëria civile po kërkon që…

Kryesuesi i KPK-së takohet me delegacionin e Komisionit të Venecias, diskutohet vettingu

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, kryesuesi i KGJK-së, Albert Zogaj dhe prokurori në Zyrën e Kryeprokurorit…

Edhe Britania e Madhe mbështet zgjatjen e vettingut në Shqipëri

Pas deklaratës së përbashkët të SHBA-së dhe BE-së që mbështesin zgjatjen e organeve të vettingut, ka reaguar edhe Ambasada britanike…