Dita kur Muhammad Ali refuzoi të kryente shërbimin në ushtrinë amerikane

Më 28 prill 1967, kur Lufta e Vietnamit ishte në kulmin e saj, kampioni i peshës së rëndë të boksit,…

Ushtria amerikane zhvillon teknologji për të “shikuar” përmes mureve – foto

Ushtarët shpesh bien në situata të pashpresa – është veçanërisht e papërshtatshme kur ata nuk mund të shohin atë që…

22 rebelë pro iranianë të vrarë pas sulmeve amerikane

​Të paktën 22 luftëtarë irakianë, të cilët i përkasin grupeve militante pro iraniane, u vranë pas sulmeve amerikane në Sirinë…

Dita kur ushtria amerikane fitoi betejën vendimtare për pavarësi

Më 19 tetor 1781, ushtria amerikane fitoi betejën vendimtare të luftës për pavarësi. Gjenerali britanik, Lord Charles Cornwallis, u dorëzua…

James Carroll, mjeku hero

Mjeku i Ushtrisë amerikane, James Carroll, më 27 gusht 1900 në Havanë të Kubës, lejoi një mushkonjë të infektuar të…

Pamje që dëshmojnë rritjen e partneritetit të FSK-së dhe ushtrisë amerikane

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë ka publikuar një video ku shihen ushtrime të Gardës së Iowa-s dhe Forcës…