Shkaqet kryesore të helmimit nga ushqimi

Vezët dhe mishi i papërpunuar është menduar prej kohësh si shkaktarët kryesorë të helmimit nga ushqimi. Por kjo ka ndryshuar…

Kadriu: Prioritet ruajtja e shëndetit nga COVID-19, për sektorin e ushqimit nuk garantojmë siguri 100%

Fokusi kryesor i shefit të ri në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinës (AUV), Flamur Kadriu, në këtë kohë mbetet mbikëqyrja…

Ushqimet që ndihmojnë në uljen e kolesterolit

Ushqimi ka një ndikim të drejtpërdrejtë në shumë aspekte të jetës, përfshirë shëndetin e zemrës. Ushqime të caktuara mund të…

OKB: Për herë të parë pas një viti bien çmimet globale të ushqimeve

Organizata e OKB-së për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) bëri të ditur se çmimet globale të ushqimit gjatë muajit qershor ranë…

Çfarë ndodh me ushqimin kur bie miza?

Mizat janë të neveritshme për shumë arsye pasi që transmetojnë sëmundje. Çfarë mund të ndodhë kur të uleni në ushqim?…

Ja pse duhet t’i konsumoni çdo ditë këto 6 ushqime

Dhurata më e mirë që mund t’i bëni trupit tuaj, është të ushqeheni shëndetshëm. Kështu që këtu është lista e…

Të ushqehem para apo pas trajnimit ?

Ushqimi dhe aktiviteti fizik duhet të jenë gjithmonë të sinkronizuara në mënyrë të përsosur për të maksimizuar rezultatet si në…

A e dini cilat ushqime janë të dëmshme për zemrën tuaj?

Konsumimi i ushqimeve që i bëjnë mirë zemrës deri më tani ka qenë mjaft i thjeshtë. Shmangni ushqimet e pasura…

Katër situata jo aq të padëmshme kur fryrja nuk shkaktohet nga ushqimi

Sipas një studimi të fundit të bërë në Universitetin e Dartmouth, rreth 30 për qind e njerëzve ankohen për fryrje…

Pse s’është mirë të mbahet ushqimi nën letrën e aluminit?

Moti i ngrohtë përshpejton procesin e prishjes së ushqimit, andaj duhet ta vendosim në frigorifer sapo të ftohet pas gatimit.…