Boronica konsiderohet si mbreti i ushqimeve antioksidante

Boronicat janë të ëmbla, ushqyese dhe shumë të shëndetshme. Këto fruta kaq të vogla i bëjnë kaq mirë trupit dhe…

Instituti i shëndetit publik, apelon për kujdes gjatë konsumimit të ushqimeve

Kujdes gjatë gatimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së ushqimit, thuhet në apelnin e Instituti Kombëtar i cili I bën thirrje popullatës:…

Tri ushqime që ndihmojnë kundër djegieve nga dielli

Më në fund ka ardhur vera dhe koha për të shijuar jashtë, por me orët e kaluara  shpesh na ndodhin…

Pesë zakone që ju bëjnë të plakeni më shpejt

Plakja është një faktor i pashmangshëm në jetë, dhe ndërsa nuk ka mënyra të sigurta për të parandaluar plakjen, ka…

Hungaria zgjat kufirin për çmimet e karburanteve dhe ushqimeve

Qeveria hungareze ka zgjatur kufirin për çmimet e ushqimeve dhe karburanteve deri më 1 tetor, ndërsa kufiri i normave të…

Lista e ushqimeve që ulin rrezikun nga kanceri

Edhe pse disa probleme shëndetësore nuk mund të shmangen, ka mënyra për të reduktuar rrezikun. Kjo bëhet duke zgjedhur një…

Ushqimet që mund të konsumohen edhe pas datës së skadimit

Ekspertët pohojnë se disa ushqime nuk duhet t’u përmbahen rreptë datave të skadimit, pasi ato shpesh janë vetëm udhëzime. Ndërsa…

10 ushqimet më të shëndetshme në botë

Edhe pse nuk ka një përkufizim të vërtetë të një superushqimi, këto janë zakonisht ushqime që luftojnë me sukses lloje…

Pastroni veshkat me këto ushqime!

Veshkat janë përgjegjëse për pastrimin dhe eliminimin e mbetjeve nga trupi. Çdo ditë, ata filtrojnë produktet e mbeturinave dhe ujin…

Shtatë ushqime që mund të shkaktojnë migrenë

Migrena mund të ndodhë shpejt dhe të rezultojë në dhimbje dobësuese, të përziera, marramendje dhe ndjeshmëri ndaj dritës, zërit dhe…