​Studentët e Edukimit duan dy provime në afatin e nëntorit, Fakulteti: E pamundur për arsye logjistike

Studentët e Fakultetit të Edukimit në Universitetin e Prishtinës kanë vendosur të bojkotojnë ligjëratat për arsye të vendimit të këtij…

KShC akrediton edhe tetë programe akademike

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen e jashtëzakonshme të mbajtur sot ka…

UP gati për mësim me prezencë fizike, mbi 90 përqind e profesorëve janë vaksinuar

Të premtën me prezencën e Rektorit dhe Prorektorëve të Universitetit të Prishtinës, u bë pritja solemne e studentëve të rinj…

Universitetet publike do të pajisen me sistem gjithëpërfshirës të vlerësimit

Është mbajtur sot konferenca përmbyllëse e projektit “Zhvillimi i një sistemi gjithëpërfshirës të vlerësimit të performancës së mësuesve akademik për…

Gazetaria, njëri ndër departamentet më të preferuara për maturantët

Në Fakultetin e Filologjisë së Universitetit të Prishtinës sot është mbajtur provimi pranues. Edhe pse në kohë pandemie qindra maturantë,…

​Konkursi i UP, 650 aplikantë në ditë, Mjekësia më e kërkuara

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” ka shpallur konkursin për pranimin e studentëve të rinj për 14 fakultetet e saj. Për…

​Rreth 50% e personelit arsimor të vaksinuar, mësimi synohet të nisë me prani fizike

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ftoi të gjithë mësimdhënësit dhe studentët që të vaksinohen para fillimit të vitit të ri…

​Afati i pranimit në konvikte mund të shtyhet, shkak vonesat me konkursin e UP-së

Afati për pranimin e studentëve në Qendrën e Studentëve në Prishtinë mund të hapet më vonë se zakonisht, e gjithë…

​Këshilli Drejtues i UP jofunksional, MASHTI: Shumë shpejtë emërojmë anëtarët e rinj

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” prej javësh është jofunksional për shkak të dorëheqjes së disa prej anëtarëve…

​Shtyhet hapja e konkursit për pranimin e studentëve në UP, shkak akreditimi

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ende nuk e ka përmbyllur procesin e akreditimit. Kjo është arsyeja që ende nuk është hapur…
error: