Një muaj nga vendosja e çmimeve tavan për derivatet, ekspertët kërkojnë të njëjtën për produktet bazike

Janë bërë një muaj prej fillimit të vendosjes së çmimeve tavan për derivatet nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë,…

Tahiri: TVSH për produktet ushqimore esenciale të hiqet komplet

Shefi i grupit parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës, Abelard Tahiri ka kritikuar Qeverinë e Kosovës për mosveprime dhe neglizhencë…

ATK nga balanca kreditore e TVSH, mbulon borxhet e tatimpaguesit

Administrata Tatimore e Kosovës njofton tatimpaguesit se duke filluar nga data 21 qershor 2022 do të iniciojë procedurat e verifikimit…

Opozita dhe OAK kërkojnë heqjen e akcizës për naftën, flet ministri Murati

Komuniteti i biznesit ka kërkuar urgjent nga Qeveria e Kosovës heqjen e akcizës për naftën për një afat të caktuar…

​Hajdari: Ndoshta mund të shprehet nevoja për shqyrtim të TVSh-së dhe akcizës në karburante

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, ka apeluar tek qytetarët se s’ka vend për panikë për furnizim me…

Ahmeti-Muratit: A duhet me hap kafeteri në pronësi të qeverisë, se sektori privat është armiku kryesor i Kosovës

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Herkuan Murati, në konferencën e fundviti arsyetoi rikthimin e TVSh-së në 18 përqind për…

Gastronomët kundër rikthimit të TVSH-së në 18%, kërkojnë takim urgjent me Kurtin

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës konsideron se mos vazhdimi i TVSH-së nga 8% pas 31 dhjetorit 2021, do ta rëndojë…

​Mbi 90 miliardë lekë në buxhetin e Shqipërisë nga TVSH-ja

Të ardhurat nga Tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH) në Shqipëri u realizuan në masën 90.9 miliardë lekë, 19.4 miliardë…

Pandemia gjunjëzon hotelerinë dhe turizmin, kërkohet ulja e TVSH-së dhe ndihmë prej 1 miliard eurosh

Pandemia, si dhe masat e Qeverisë, kundër COVID-19 që kufizojnë orarin e punës, kanë ndikuar negativisht edhe në hotelieri dhe…

Bizneset kërkojnë heqjen e pagesës së TVSH-së për furnizim me lëndë të parë brenda vendit

Oda e Afarizmit të Kosovës realizoi takim të përbashkët virtual me bizneset anëtare, ku temë kryesore e diskutimit ishte obligimi…