Përfitimet e shumta nga konsumimi i xhenxhefilit

Ju ndoshta keni parë rrënjë të shtrembër xhenxhefili në supermarket dhe nuk dini çfarë të bëni me të. Por, vetitë e tij të…

Sa vjeç është truri juaj në të vërtetë

Truri i njeriut ka shumë të dhëna për shëndetin afatgjatë të një personi në fakt, hulumtimet tregojnë se mosha e…

Ja se si Covid-19 e dëmton trurin tonë

Covid-19 ka qenë një sfidë për njerëzimin që nga viti 2020. Një virus i atij lloji zakonisht sulmon sistemin e…

Dhënia e dhuratave, ja si ndryshon truri ynë kur bëjmë këtë gjest

Bujaria mund të jetë e dobishme si për dhënësin ashtu edhe për marrësin por vetëm në rrethanat e duhura. Sipas…

Si ndikon muzika në trurin tuaj

Shumë njerëz dëgjojnë muzikë duke punuar, duke u ushtruar në palestër ose thjesht duke pushuar. Por si ndikon muzika në…

Stresi, fajtori kryesor i plakjes së trurit tek adoleshentët

Truri i adoleshentëve amerikanë ka ndryshuar fizikisht gjatë pandemisë Covid-19, duke u plakur më shpejt se normalisht, thotë një studim…

​Shkenca shpjegon se çfarë i ndodhë trurit tuaj kur lexoni çdo ditë

A lexoni shpesh? Po në fëmijëri a keni lexuar? Shumica e fëmijëve e bëjnë këtë, pasi librat ofrojnë mundësinë për…

Ndryshime misterioze të trurit zbulohen te njerëzit me migrenë

Shkencëtarët mund të kenë ndërmarrë një hap të rëndësishëm në zbardhjen e misterit të migrenës. Duke përdorur imazhe të rezonancës…

Qentë kanë një efekt të mirë në trurin e njeriut

Një studim i ri i kryer nga shkencëtarët në Zvicër ka konfirmuar atë që shumë adhurues të kafshëve kanë dyshuar…

Shkencëtarët zbuluan gjëra të papritura për trurin e njeriut

Shkencëtarët kanë krijuar hartën më të detajuar deri më sot të rrugëve nervore që lidhin hipokampusin me pjesën tjetër të…