E qeshura, terapi për mendjen dhe trupin

E qeshura mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe ta bëjë reagimin fizik dhe emocional ndaj stresit më pak intensiv. Studiuesit…

Si ndikon stresi në trupin tuaj dhe çfarë të bëni për ta mbajtur larg atë

Balanca e punës dhe e jetës, problemet financiare dhe marrëdhëniet ndër personale janë vetëm disa nga burimet e shumta të…

Ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina

Nikotina është një kimikat në përbërjen e cigareve dhe shërben si një stimulant që mund të bllokojë funksionimin normal të…

Nga hidratimi i fytyrës tek kujdesi për trupin, këshillat që duhet të ndiqni

Si mund të kujdesemi specifikisht për lëkurën e dehidratuar, në mënyrë që të plotësojmë ashtu siç duhet kërkesat e saj…

Çfarë ndodh me trupin tonë nëse nuk konsumojmë fruta dhe perime

Sipas ekspertëve, njerëzit duhet të hanë çdo ditë pesë racione frutash dhe perimesh. Nëse organizmi nuk merr sasinë e nevojshme…

Përfitimet shëndetësore të limonit

Limonët janë të pasur me vitaminë C dhe fibra. Ato përbëhen nga përbërës të shumtë të dobishëm. Krahas kësaj, limonët…

Gjëra që duhet të bëni çdo mëngjes për të pasur funksion të mirë tretës

Pesë zakone që mund t’i përfshijmë në rutinën tonë të mëngjesit duke filluar nga nesër dhe do të bëjnë mrekulli…

Efektet e forta të turshive, ja si ndikojnë ato në trupin tonë

Konsumi i lartë i antibiotikëve luan një rol shkatërrimtar për bakteret e mira që gjenden në stomak. Kolonitë e këtyre…

Kuriozitete për trupin tuaj që nuk i keni ditur ende

Sa mund të dimë ne për trupin tonë? Shumë pak, ndoshta. Ne e kemi studiuar atë në libra, në shkollë…

Çfarë ndodh me trupin tonë kur agjërojmë

Një studim i koordinuar nga Universiteti i Pizës ka treguar se çfarë ndodh në trupin tonë gjatë agjërimit. Ky studim…