​SHBA e shqetësuar nga vendimi rus për tërheqje nga traktati i ndalimit të testeve bërthamore

SHBA është “thellësisht e shqetësuar” nga tërheqja e Rusisë nga Traktati Gjithëpërfshirës i Ndalimit të Testeve Bërthamore (CTBT) ku tha…

Koha kur mori fund tregtia e skllevërve nga Afrika

Më 7 qershor të vitit 1862, Shtetet e Bashkuara dhe Anglia nënshkruan një traktat për t’i dhënë fund tregtisë së…