​Dita Botërore e Mjekut

Njerëzimi shoqërohet nga sëmundje të ndryshme dhe sëmundje më serioze gjatë gjithë ekzistencës së saj. Prandaj, një nga profesionet më…

Libri i Kopernikut mbi astronominë mund të arrijë të shitet deri në 2.5 milionë dollarë

Dorëshkrimi i rrallë besohet të jetë një nga 277 kopjet e njohura të librit të Kopernikut në mbarë botën. Një…

Zbulohet Toka e dyfishtë e cila mund të jetë e banueshme

Astronomët kanë zbuluar një planet përtej Sistemit tonë Diellor që ka një masë të ngjashme me atë të Tokës dhe…

Fotot e sipërfaqes së Hënës, fotografitë me rezolucionin më të lartë të realizuar ndonjëherë nga Toka

Duke përdorur një rreze radari më pak të fuqishëm, studiuesit kanë prodhuar imazhet me rezolucionin më të lartë të hënës…

Vrima e zezë dërgoi valë të fuqishëm energjie drejt Tokës

Vdekja tragjike e një ylli që u largua shumë afër një vrime të zezë supermasive dhe u copëtua në proces…

​“Artemis” mbërrin në Hënë

Kapsula ”Orion” ndodhet aktualisht 130 kilometra mbi sipërfaqen hënore dhe tani do të fillojë të hyjë në një orbitë më…

Mbetjet e botës së lashtë si Toka shihen duke u ngrënë nga një yll

Sekuenca kryesore e jetës së një ylli si Dielli mund të mos përfundojë në një supernova si yjet më masivë…