​Dedaj: Kosova synon eksporte një miliard euro deri në fund të vitit 2022

Kosova po bëhet vazhdimisht atraktive për tërheqjen e investitorëve të huaj dhe në rritjen e eksporteve në tregjet e vendeve…

​Regjistrimi i ABNA-SE, Krasniqi: Do të rritet bashkëpunimi dhe projektet përbashkëta

Ka hapur punimet Asambleja e 30-të e Përgjithshme e Asociacionit të Agjencive Ballkanike të Lajmeve dhe të Evropës Juglindore (ABNA-SE)…

​“Së bashku për lajmet e vërteta”, agjencitë e lajmeve mblidhen në Burgas të Bullgarisë

Ka hapur punimet Asambleja e 30-të e Përgjithshme e Asociacionit të Agjencive Ballkanike të Lajmeve dhe të Evropës Juglindore (ABNA-SE)…

​OAK takohet me Odën Ekonomike të Malit të Zi, dakordohen për projekte të përbashkëta

Me qëllim të njoftimit reciprok, krijimit të linjave të komunikimit mes tyre e ndërlidhjen dhe rritjen e bashkëpunimit në fushat me…

​OAK shënon 5-vjetorin: Kthyem besimin tek bizneset që mund të bëjmë ndryshimin

Në 5-vjetorin e themelimit dhe funksionimit, Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), ka mbajtur Kuvendin e Punës, e që njëkohësisht…

​OAK takohet me ministrin e Zhvillimit Rajonal

Rëndësia e bashkëpunimit rajonal, sfidat që bizneset po hasin në këtë drejtim, rëndësia e krijimit të kushteve për zonat ekonomike…

​Krasniqi: Diaspora duhet të investojë në biznes, eksportet u rritën por jemi larg rajonit

Kryetari i Bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK), Skënder Krasniqi në një intervistë për KosovaPress bën analizën e…

Pandemia mbylli rreth 3000 biznese në Kosovë

Pandemia COVID-19 bëri që të mbyllen rreth 3000 biznese në Kosovë në dy vitet e fundit. Ndërsa vetëm në vitin…

​Kompanitë hasin në pengesa gjatë eksportit në Serbi, opozita kërkon reciprocitet

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari thekson se Kosova nuk është duke u përfaqësuar ashtu siç duhet në…

​OAK dhe Dogana e Kosovës diskutojnë për problemet e bizneseve

Mosnjohja e plotë e lëndës së parë për prodhuesit, mungesa e unifikimit të vendimeve ndërmjet komisionit për lirim të lëndës…