Shoqëria civile kundër subvencionimit të sigurimit të automjeteve të huaja që vijnë në Kosovë

Organizatat e shoqërisë civile kanë reaguar ndaj vendimit të Qeverisë së Kosovës për heqjen e primit të sigurimit kufitar, shërbim…

​Konfiskimi i pasurisë së paligjshme prioritet për LVV, shoqëria civile skeptike për rezultatet

Lufta ndaj pasurimit të paligjshëm pritet të jetë ndër prioritet kryesore të qeverisë së re të Kosovës. Ish-ministrja e Drejtësisë, Albulena…

Shoqëria civile kërkon nga partitë politike të mos bëjnë presione mbi KQZ-në

Organizatat e shoqërisë civile kërkuan sot nga partitë politike që të ndalojnë presionin dhe sulmet ndaj Komisionit Qendror të Zgjedhjeve…

S’pati njohje nga Serbia as në vitin 2020, dialogu konsiderohet i dështuar

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë po konsiderohet i dështuar gjatë vitit 2020. Megjithëse ishte proklamuar se mund të jetë vit…

​Hoti: Qeveria ka prioritet integrimin evropian

Qeveria e Kosovës ka shpalosur prioritetet e Agjendës së Reformave Evropiane (ERA 2) për t’i dhënë shtytje procesit integrues në…

Hoti: Asnjëherë në Uashington nuk ka qenë pika për njohje reciproke

I pari i Qeverisë së Kosovës, Avdullah Hoti është duke e vazhduar diskutimin lidhur me dialogun. Në këtë diskutim ai…

​Shoqëria civile i shkruan Senatit amerikan: Mos e lejoni Rusinë dhe Serbinë ta njollosin luftën e UÇK-së dhe tuajën

Në një kërkesë drejtuar Kryesuesit të Komisionit të Senatit për Marrëdhënie të Jashtme, James E. Risch, si dhe anëtarëve të…

Shoqëria civile: Shkelja e dyfishtë e Presidencës

Disa organizata të shoqërisë civile, kanë reaguar ndaj siç thonë ato “tendencës së Presidentit të Republikës Hashim Thaçi për të…

Shoqëria Civile i kërkon subjekteve politike marrëveshje para seancës

Disa organizata të shoqërisë civili në një letër publike drejtuar përfaqësuesve të institucioneve dhe opozitës, kanë kërkuar që deri në…

Shoqëria civile do të përfshihet në hartimin e dokumenteve të politikave të MD-së

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot priti në takim përfaqësues të shoqërisë civile të cilët janë të përshirë në trajtimin…
error: