Punëtorët e QKM-ve dhe disa shkollave protestojnë para Komunës së Prishtinës

Punëtorët teknikë të Qendrave të Mjekësisë Familjare dhe disa shkollave të Prishtinës, do të protestojnë sot para Komunës së Prishtinës,…

Katër shkolla në Deçan pranojnë donacion nga KFOR-i italian

Komuna e Deçanit ka pranuar donacion në vlerë prej 30 mijë euro nga KFOR-i italian. Bëhet fjalë për disa pajisje…

Dënohen nxënësit në mungesë librash në Mitrovicë, probleme me furnizim

Një bujë është bërë në qytetin e Mitrovicës  me një postim të veçantë në rrjetet sociale nga drejtoresha e Arsimit…

Mësimi në disa shkolla të Prishtinës nisi me renovime, kritika për zhurmë dhe pluhur

Sfida me libra nuk është e vetmja çështje me të cilën po ballafaqohen mësimdhënësit dhe nxënësit e pesë shkollave në…

Sot mbahet seancë e jashtëzakonshme për librat

Kuvendi i Kosovës sot do të mbajë seancë të jashtëzakonshme. Kjo seancë vjen me ftesë të opozitës për të diskutuar…

Nis viti i ri shkollor, prindërit kritikojnë Qeverinë për mosshpërndarjen e librave

Në arsimin parauniversitar në vend sot më 1 shtator ka nis viti i ri shkollor 2023/24. Për dallim nga viti…

Kadriu: I kemi përfunduar përgatitjet teknike dhe akademike për fillimin e vitit shkollor

Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Mitrovicës, Drita Kadriu, ka folur për përgatitjet në aspektin teknik dhe akademik për fillimin…

Franca ndalon nxënëset myslimane të veshin abaja në shkolla

Nxënësve do t’u ndalohet të veshin abaja në shkollat shtetërore të Francës, ka thënë ministri i Arsimit, Gabriel Attal. Rregulli…

Mësimdhënësit po kërkojnë pushim njëvjeçar për të ikur jashtë vendit

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës bëri të ditur se mësimdhënësit janë gati të fillojnë punën e tyre…

Prishtina prezantoi planin e veprimit për siguri në shkolla

Një përqindje e konsiderueshme nxënësve të kryeqytetit nuk ndihen të sigurt në shkolla. Prandaj, për të rritur sigurinë dhe mirëqenien…