Si të përgatisni një fëmijë për shkollë

Psikologët thonë se gatishmëria për shkollë është një nivel i caktuar social, fizik dhe neuropsikologjik i zhvillimit të fëmijës. Në…

​Sot nis viti i ri shkollor

Në arsimin parauniversitar të Kosovës sot fillon viti shkollor 2023/24. Për dallim nga viti i kaluar kur pati grevë, këtë…

Festa e Abetares në SHFMU ”Xhemail Mustafa”

Nëse ka një festë ku emocionet ngërthehen me lotë dhe gëzim, është Festa e Abetares.Është festa ku një fëmijë mëson…

Nënshkruhet kontrata mbi gjysmë milioni euro për ndërtimin e shkollës në Dumosh

Komuna e Podujevës ka nënshkruar të martën kontratën për ndërtimin e objektit të Shkollës Fillore “Musli Dumoshi” në fshatin Dumosh,…

Roli i psikologëve në shkolla

Psikologët e shkollës ndihmojnë fëmijët dhe të rinjtë të kenë sukses akademik dhe shoqëror. Ata bashkëpunojnë me edukatorët, prindërit dhe…

Abuzimi me ilaçet për stimulimet e trurit në shkolla në SHBA, studimi: Alarmuese

Një në katër adoleshentë në SHBA kanë abuzuar me stimulues të trurit për gjatë vitit të kaluar, zbuloi një studim…

Stereotipat mediale po i largojnë nxënësit e komuniteteve nga shkolla

Përdorimi i stereotipeve në raportimet e mediave po largon nxënësit e komuniteteve rom, ashkali e egjiptian nga shkolla. Kjo është…