Shkencëtarët po zhvillojnë një rrjet alternativ për të kërkuar UFO

Një rrjet alternativ global për kërkimin e objekteve të panjohura fluturuese, i cili nuk do të lidhet me organizatat qeveritare,…

Shkencëtarët: Mos hiqni maskën, ajo ndërhyn më pak në komunikim

Hulumtimi i fundit ka treguar se maska ​​kirurgjikale ndërhyn më pak në njohjen e fjalës, përkatësisht zëri dëgjohet më mirë…

Shkencëtarët zbulojnë pemën 20 milionë vjeçare

Shkencëtarët grekë kanë gjetur një pemë të rrallë të fosilizuar në ishullin vullkanik të Lesbos, degët dhe rrënjët e së…

Koreja e Veriut vjedh të dhënat e shkencëtarëve të huaj për të krijuar vaksinën antiCOVID-19

Koreja e Veriut ka filluar të zhvillojë vaksinën kundër koronavirusit duke përdorur të dhënat e ‘hakuara’ nga shkencëtarët e huaj.…

Shkencëtarët kanë zbuluar se çfarë përshpejton sëmundjen e zemrës

Sëmundja e zemrës ndodh te njerëzit e trashë në një moshë më të re sesa te njerëzit me peshën e…

Shkencëtarët gjejnë ilaçe të reja që mund të trajtojnë infeksionin me koronavirus

Studiuesit nga Universiteti Alagappa i Indisë në Tamil Nadu dhe Instituti Mbretëror i Teknologjisë KTH në Suedi kanë identifikuar barna…

Shkencëtarët s’do të jenë në gjendje të vëzhgojnë ndryshimet në akullin e Polit të jugut dhe veriut deri në 5 vjet

Shkencëtarët kanë vëzhguar akullnajat e poleve të Jugut dhe Veriut për disa vjet pasi çdo ndryshim në këtë pjesë të…

Shkencëtarët thonë se lakuriqët e natës ndjekin distancën sociale kur sëmuren

Që kur pandemia COVID-19 pushtoi botën, një term është bërë një shtyllë kryesore në leksikun e gjithë botës – distanca…

Shkencëtarët zbulojnë se sa kohë koronavirusi qëndron në lëkurën e njeriut

Shkencëtarët në Universitetin e Kiotos në Japoni zhvilluan një studim për të testuar qëndrueshmërinë e viruseve SARS-CoV-2 dhe gripit A…

Pse ‘fluturon’ koha në disa ditë, por zvarritet në të tjera? Shkencëtarët zbulojnë përgjigjen

Studiuesit, në raportin e tyre të studimit, zbuluan se kontrasti midis neuroneve të lodhura dhe aktive rezulton në ndryshim ndërsa…