Gjendet “metali i çuditshëm” , shkencëtarët nuk e kuptojnë sjelljen e tij

Shkencëtarët kanë gjetur një “metal të çuditshëm” të ri që sillet në një mënyrë të pazakontë, por ky mund të…

Shkencëtarët belgë kërkojnë vullnetarë për të “dëgjuar” yjet

Shkencëtarët belgë janë në kërkim të vullnetarëve që do të “dëgjojnë” yjet dhe do të ndihmojnë në zbulimin dhe kategorizimin…

Shkencëtarët: Kontakti me natyrën në qytete redukton ndjenjën e vetmisë

Hulumtimet tregojnë se vetmia është një shqetësim i madh për shëndetin publik dhe mund të rrisë rrezikun e vdekjes së…

Shkencëtarët projektojnë “pjatën fluturuese” që mund të rri pezull mbi Hënë

Instituti i Teknologjisë të Universitetit të Massachusetts (MIT) ka projektuar një rover të vogël që i ngjan një “disku fluturues”…

Shkencëtarët zbulojnë sekretet e faraonit të lashtë

Shkencëtarët egjiptianë kanë analizuar në mënyrë digjitale mbetjet e Amenhotep I, duke zbuluar detaje të reja rreth jetës dhe vdekjes…

Shkencëtarët thonë se e kanë vërtetuar: COVID-19 sulmon sistemin e reagimit ndaj stresit njerëzor

Shkencëtarët evropianë kanë njoftuar se kanë vërtetuar për herë të parë se koronavirusi sulmon sistemin e reagimit ndaj stresit të…

Shkencëtarët zbulojnë arsyen: Përse krijohen mpiksje gjaku nga vaksina

Shkencëtarët besojnë se kanë gjetur arsyen e mpiksjeve të gjakut që shkakton vaksina e krijuar nga Universiteti i Oxfordit dhe…

Shkencëtarët krijojnë xhamin më të fortë se një diamant

I ashtuquajturi xhami i karbonit, i cili gjithashtu ka përçueshmërinë termike më të lartë nga të gjitha gotat e njohura,…

A shkojnë fëmijët tuaj vonë në shtrat? Shkencëtarët tregojnë si ndikon kjo në peshën e tyre trupore

Një hulumtim i ri ka lidhur kohën e gjumit të mëvonshëm me një rrezik në rritje të obezitetit te fëmijët…

Shkencëtarët pohojnë: Ka oksigjen të mjaftueshëm në Hënë për tetë miliardë njerëz

Atmosfera në Hënë nuk përmban oksigjen të mjaftueshëm për jetën e njeriut, por nën shtresën e saj shkëmbore ka oksigjen…