Shkencëtarët kanë lidhur numrin e mutacioneve në specie të ndryshme me sekretin e plakjes

Sa kohë jetojnë kafshët lidhet me shkallën e mutacionit në kodin e tyre gjenetik, sipas një studimi të transmetuar nga…

Shkencëtarët rinovojnë qelizat e lëkurës për 30 vjet

Shkencëtarët nga Kembrixhi kanë arritur të rinovojnë qelizat e lëkurës 53-vjeçare në mënyrë që ato të jenë të barabarta me…

Një zakon është çelësi për shëndetin e zemrës, thonë shkencëtarët

Gjaku përmban lëndë ushqyese, si oksigjeni, për të cilin indet kanë nevojë për të bërë punën e tyre, ndaj është…

Shkencëtarët kanë vërtetuar se çfarë mund t’u bëjë aspirina njerëzve me COVID

Sipas një studimi të ri ndërkombëtar të kryer në Britaninë e Madhe nga studiues të Universitetit të Bristol dhe Kolegjit…

Shkencëtarët rigjenerojnë këmbën e amputuar të bretkosës

Shkencëtarët në Universitetin Tufts dhe Institutin Wyss të Universitetit të Harvardit kanë riprodhuar gjymtyrë të amputuar. Në një studim të…

Shkencëtarët kanë llogaritur se ku janë më të larta shanset për t’u prekur nga COVID-19

Cilat janë shanset për t’u prekur nga një COVID në kinema? Apo në palestër, pa maskë? Apo gjatë një vrapimi…

Shkencëtarët zhvillojnë video-lojën që diagnostikon, monitoron e trajton depresionin

Shkencëtarët kanë zhvilluar video-lojëra duke përdorur teknologjinë me inteligjencë artificiale për të diagnostikuar, monitoruar dhe trajtuar depresionin. Platforma, e quajtur…

Gjendet “metali i çuditshëm” , shkencëtarët nuk e kuptojnë sjelljen e tij

Shkencëtarët kanë gjetur një “metal të çuditshëm” të ri që sillet në një mënyrë të pazakontë, por ky mund të…

Shkencëtarët belgë kërkojnë vullnetarë për të “dëgjuar” yjet

Shkencëtarët belgë janë në kërkim të vullnetarëve që do të “dëgjojnë” yjet dhe do të ndihmojnë në zbulimin dhe kategorizimin…

Shkencëtarët: Kontakti me natyrën në qytete redukton ndjenjën e vetmisë

Hulumtimet tregojnë se vetmia është një shqetësim i madh për shëndetin publik dhe mund të rrisë rrezikun e vdekjes së…